sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Juttu 6-vuotiaalle

Miten kertoisin 6-vuotiaalle konversion kasvattamisesta? Kun minulla ei ole lapsia enkä taida tuntea tällä hetkellä ketään juuri tuon ikäistä, niinpä otan lähtökohdaksi jossain Googlen tilaisuudessa kuulemani tutkimustuloksen, jonka mukaan 20 % alle 5-vuotiaista osaa käyttää jotain älypuhelinsovellusta, mutta vain 9 % heistä osaa solmia kengännauhat....


Konversion kasvattaminen siis. Lähdetään liikkeelle sanasta konversio. Konversiolla tarkoitetaan sitä, että kuinka moni nettisivujen kävijöistä tekee sivuilla sitä, mitä sinä haluat heidän tekevän. Eli jos haluat kävijöiden vaikka pelaavan nettisivuilla Angry Birdsiä, ja sivuilla käy sata ihmistä ja heistä kymmenen pelaa AB:ä, niin konversio on kymmenen.


Kun yritys avaa nettisivut, se määrittelee tavallisesti miksi nettisivut ovat olemassa ja mitä ihmisten halutaan nettisivuilla tekevän. Jos halutaan, että kävijät pelaavat Angry Birdsiä, pitää se kertoa heille selvästi esimerkiksi niin, että pelin kuva on jo heti etusivulla. Lisäksi pelaaminen pitää tehdä tosi helpoksi.

Sinun pitää myös miettiä, kenen haluat pelaavan omalla sivullasi. Jos naapurin tytöt eivät välitä pelaamisesta, ei siitä kannata heille edes kertoa - ihan turha vaiva. Mutta jos haluat, että tarhan kovin kingi tulee pelaamaan juuri sinun sivuillesi, niin hänelle kyllä kannattaa tästä mahdollisuudesta kertoa ja ehkä vähän houkutellakin että hän innostuisi asiasta.


Internetistä löytyy erilaisia sivuja, joista voi käydä katsomassa, kuka nettisivuilla on käynyt ja onko hän pelannut peliä vai käynyt vaan kurkkaamassa sivuja ja lähtenyt heti pois. Jos kovin moni kävijä lähtee heti pois, niin silloin kannattaa miettiä, mikä on mennyt vikaan: eikö peli löydy helposti, onko se tylsä, onko sitä vaikea käyttää vai jotain muuta. Jos taas melkein kaikki kävijät pelaavat, niin sitten kannattaa alkaa miettiä mitä muuta kivaa kävijöille voisi tarjota.

Helppoa, eikö vaan-)

1 kommentti:

  1. Ihana! Miten olisit muuten selittänyt samalle henkilölle konversion kasvattamisen?

    BTW: onhan sinulla oikeus käyttää kaikkia blogissa ilmeneviä kuvia?

    VastaaPoista