sunnuntai 12. helmikuuta 2012

QR-koodien käyttö Punkaharjulla


Punkaharjun Lomakeskuksessa ei ole vielä käytössä QR-koodeja, mutta niitä voidaan kyllä ottaa tarpeen mukaan käyttöön. Onhan selvää, että etenkin älypuhelimien yleistymisen myötä matkailijat hakevat yhä enemmän tietoa mobiilisti. Lisäksi QR-koodien käyttö on matkailuyrityksille äärimmäisen yksinkertaista, saahan koodin tehtyä ihan itse QR-koodi generaattorilla.

Tervetuloa Kesämaahan!
Yleisin QR-koodien käyttökohde on informaation välittäminen mobiiliin päätelaitteeseen. Koodin avulla kameralla ja koodinlukijalla varustettu puhelin ohjautuu haluttuun verkko-osoitteeseen, ja asiakas pääsee nopeasti, ilman kirjoittamista, halutulle sivulle lukemaan lisätietoja tuotteesta, nauttimaan hyvistä tarjouksista tai vaikkapa saamaan lisätietoja merkitystä paikasta.  Mobiililaitteilla kirjoittaminen on yleisesti hyvin hidasta ja QR -koodin hyödyntäminen nopeuttaa sivuille pääsyä huomattavasti. Hyvällä tuurilla sivuilla kävijä tekee sivusta kirjanmerkin ja palaa uudelleen.


Punkaharjulla yksi käyttötapa voisi olla vaikkapa QR-koodein merkitty luontopolku, jossa asiakas voi hakea haluamistaan kohteista informaatiota matkapuhelimeen tai Kesämaan kävijöille voisi tarjota esim. QR-koodeihin perustuvan seikkailuradan, jossa koodin takana olisi tehtävä ja ohjeet seuraavalle laitteelle.

Olisi myös kiinnostavaa kokeilla QR-koodeja Savonlinnan keskustassa, esim. torikahvioissa. Koodin kautta voisi saada alennuslipun höyrylaivaristeilylle Punkaharjulle tai yllätyslahjan Kesämaasta. Bongasin viime syksynä Pietarissa QR-koodin keskellä Nevskiä. Valitettavasti koodi ei aennut kun se oli niin kulunut, mutta ihan pakko oli yrittää vaikka ihmisiä puski ohi joka puolelta. Koodit yllättävissä paikoissa saavat ihmiset uteliaiksi, ja tätä kannattaa hyödyntää.

Koodaa itsesi höyrylaivalla Punkaharjulle.
QR-koodit tarjoavat myös loistavan mahdollisuuden lisätä perinteisen printtimainonnan elämyksellisyyttä. Painamalla QR-koodin esitteeseen tai lehti-ilmoitukseen voi ohjata asiakkaan esim. kohdetta esitteleviin videosisältöihin, kuviin tai tarjouksiin. QR-koodien etu printtiin verrattuna on se, että niiden tarjoama sisältö on helppo ja nopea päivittää. 

QR-koodit ovat erityisen kätevä tapa kertoa kohteen ajankohtaisista ja usein muuttuvista asioista, kuten tapahtumatiedoista, viikko-ohjelmasta tai vaikkapa ravintolan ruokalistasta. Myös eri kieliversiot on kätevä toteuttaa QR-koodien avulla. Lomakylissä QR-koodeja voi käyttää mökkikansioiden täydentäjinä, jolloin asiakas ohjataan eri kielellä tehtyihin käyttöohjeisiin ja oppaisiin verkossa. Haasteena on toki se, että QR-koodien käyttö Suomessa on vielä vähäistä. Toivotaan, että käyttö yleistyy nopeasti.


Tässä oli muutamia ajatuksia. Laittakaapas kiltit opiskelukaverit hyviä vinkkejä siitä, kuinka koko perheen vesipuisto Kesämaassa voisi hyödyntää QR-koodeja. Kiitos jo valmiiksi:-)




5 kommenttia:

  1. QR-koodien bongaajien joukko Savonlinnan seudulla ovat varmastikin vielä hyvin pieni, mutta se ei omaa innostuneisuuttani asian suhteen lannistanut. Kunhan itse saan hommat rullaamaan, niin voitaisiinkin tuoda Unna Kesämaahan temmeltämään ja tallentaa päivän tarina yhdeksi SaimaaLife QR-koodiksi ;)

    VastaaPoista
  2. Kohta on Punkaharju pelkkää QR -koodia kun pääsemme kaikki toteuttamaan näitä ideoitamme yhdessä! Toivotaan että kanssaeläjämme ja vieraamme innostuisivat asiasta yhtä paljon! Kääritään hihat ja aletaan koodaamaan!

    VastaaPoista
  3. Unna ehdottomasti temmeltämään Kesämaahan ja siitä blogiin juttua, sovitaan tästä Mari pikapuolin. Ja Ninan kanssa aletaan koodailla heti ensi viikolla:-)

    VastaaPoista
  4. Hei Pia

    sulla on niin kauniit sivut että oo ihan vihreänä...
    Mulla ei oo vastauksia Punkaharjun tarpeisiin mutta halusin vain kommentoida sitä, että nyt kun nämä koodit ovat tulleet elämääni niin olen alkanut nähdä niitä siellä sun täällä. Hufvudstadsbladetissakin sekä eilen että toissapäivänä joten täytyy alkaa ottaa tosissaan...

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa yhteistyötä, tästä minä tykkään!

    @Kaija, oivallinen huomio!

    VastaaPoista